Cryolipolyse of vetbevriezing voor mannen en vrouwen

Of je nu regelmatig beweegt of intens sport, er een gezonde levensstijl (80-20 regel) op nahoudt en jezelf verzorgt, het blijft vaak moeilijk om bepaalde vetrolletjes weg te krijgen. Je herkent het ongetwijfeld want ze zitten op je buik, je heupen, rond je knieën, de binnenkant van je bovenbenen, op je billen, of als kipfiletje aan je bovenarmen. Zowel vrouwen als mannen ervaren dit als storend.

Ben je als vrouw rond de 50 of in je menopauze, dan heb je de vaak de pech dat het buikvet of visceraal vet stilaan zichtbaar wordt.

Kies je om jezelf uit te hongeren, dan nog zal het vet op die plaatsen niet verdwijnen.  Trouwens jezelf uithongeren is zeker geen goed idee en allesbehalve gezond voor je lichaam. Je gelaat wordt ook vaak als eerste mager en dat maakt weer dat je er ouder uitziet.

Waarom niet meteen liposuctie?

Liposuctie is een manier om vet te verwijderen. Dit houdt echter heel wat risico’s en complicaties in. Herinner je je nog die Glenn, dé BV-kapper uit Antwerpen die jammer genoeg gestorven is nadat hij de vleesetende bacterie had opgelopen na een liposuctie?

Aan zulke ingrepen blijven niet alleen risico’s zoals nabloeding, infecties, huidonregelmatigheden etc verbonden. Je dient de behandelde zone ongeveer zes weken in te pakken in een lipo-panty. Je bent een aantal dagen werkonbekwaam en sporten mag al zeker niet de eerste zes weken.

Bovendien wordt je huid nog minder strak als die voor de operatie al min of meer verslapt was. Voor de behandeling van één zone betaal je gemiddeld € 1495.

 

Hoe geraak je dan wel veilig overtollig vet kwijt?

Sinds enkele jaren is er een fantastische nieuwe methode om op een veilige manier en zonder snijden, zuigen, verdovingen en pijn, komaf te maken met ongewenste vetrolletjes. Zowel de esthetische problemen zoals onderhuids vet op buik, billen, heupen, bovenbenen, bovenarmen maar ook gezondheidsproblemen zoals visceraal vet (vet rond de organen) kunnen worden aangepakt.

Het heet CRYOLIPOLYSE. Voor deze unieke behandeling werk ik samen met Ira Verrijcke (cryotherapeute en oprichtster van Cryoslim). Zij gebruikt voor de vetbevriezing het toestel WAVES 21.

Op de markt van anti-veroudering-, versteviging- en afslankingstoestellen is de gecombineerde technologie van de WAVES 21 een kleine revolutie. Dit toestel is trouwens in 2019 verkozen tot “Beste machine in de categorie Hightech Body Treatment”. Dit toestel wordt enkel voor het lichaam gebruikt, niet voor het gelaat.

 

Wat is cryolipolyse en hoe ziet een behandeling eruit?

Cryolipolyse of vetbevriezing is een veilige manier om vet te verwijderen door middel van koeling. Plaatselijk vet wordt bevroren en vervolgens op een natuurlijke manier uit het lichaam afgevoerd. Door het toestel dat we gebruiken wordt vet permanent verwijderd zonder weefsel te beschadigen. Dat komt namelijk door gebruik te maken van twee onafhankelijke technologieën. Namelijk elektrische stimulatie en behandeling met koude. De behandeling duurt ongeveer een uur en bestaat uit drie delen:

 

1. Intake: Tijdens een intake wordt geluisterd en gekeken en bespreekt Ira met jou wat de mogelijke oorzaak van jouw probleemzone(s) kan zijn en hoe dat wordt aangepakt.

2. Electronische stimulans: Door middel van twee handstukken worden de spiergroepen op de rug, die gelinkt zijn aan bepaalde organen, gestimuleerd.  Hierdoor wordt de te behandelen zone “wakker” geschud op een veilige manier. De vetcellen worden “losgemaakt”. Ook de specifieke probleemzone wordt gestimuleerd. Dit deel duurt ongeveer 20 minuten.

3. Cryolipolyse: Nu worden de vetcellen van de gekozen zone door middel van koude therapie en LED bevrozen waardoor gekristaliseerde vetcellen langs de natuurlijke weg door het lichaam worden uitgescheiden. Heel belangrijk, de huid wordt NIET vacuüm gezogen want vacuüm zuigen kan voor problemen zorgen en dat willen we natuurlijk niet. De cryotherapie verwijdert definitief de vetcellen op de behandelde zone en het violet licht draagt bij tot de normalisering van de weefsels die cellulitis- en/of vetproblemen hebben.  Niets dan goeds voor je huid. Dit deel duurt ongeveer 20 minuten.

We raden je ook aan om voor, tijdens en na je behandelingen onze Contouring Cream van Environ te gebruiken. Dit versterkt het resultaat en je huid heeft er baat bij.

Via onderstaand filmpje (helaas wel in het Frans) krijg je toch al een beeld over hoe cryolipolyse werkt.

Datums

Wil jij graag snel je plaatselijke vetophoping aanpakken en in een strakker lichaam van de zomer genieten?  Boek dan snel je afspraak via mail of telefonisch. Wees er snel bij want de plaatsen zijn beperkt.

Cryotherapeute Ira is op volgende datums bij Good2B voor de behandeling van jouw vervelende vetrolletjes.

OP AFSPRAAK

 

 

Je afspraak kan doorgaan om 13u, 14u15 of 15u30 en duurt in totaal 1u

Veelgestelde vragen over cryolipolyse of vetbevriezing

Cryolipolyse is geschikt voor zowel mannen als vrouwen vanaf 18 jaar die last hebben van plaatselijke vetophopingen en die geen last hebben van volgende contra indicaties:

  • pacemaker
  • protheses
  • zwangerschap
  • transplantatie
  • hartproblemen
  • osteoporose
  • zware ziekten
  • flubitis
  • Onmiddellijk resultaat: al na één sessie zie je resultaat, je voelt je lichter. Ook de dagen en weken die volgen zal je merken dat je huid strakker oogt en aanvoelt en dat je omtrek zal verminderen.
  • Pijnloos: de behandeling is pijnloos. Bij de electro stimulatie ervaar je een lichte tinteling maar dat is dan ook alles.
  • Langdurig effect: je huid voelt steviger, je contouren verbeteren en je hebt een anti-aging effect. Ook je visceraal vet wordt aangepakt en dit komt je gezondheid ten goede. We raden je ook aan om onze Contouring Cream van Environ te gebruiken voor, tijdens en na je sessies. Dit versterkt het resultaat
  • Geen vacuüm methode: je bindweefsel wordt niet beschadigd wat bij de vacuüm methode wel het geval is. Heel belangrijk voordeel dus!

1 behandeling       € 400

2 behandelingen   € 700

3 behandelingen   € 1000

4 behandelingen   € 1300

 

De prijs is telkens per zone (buik of billen of heupen of bovenarmen…).

De vervolgbehandeling (2de, 3de, …) kan al na 2 weken uitgevoerd worden

 

Deze intense behandeling(en) (spiergroep stimulatie en cryotherapie) houdt in:

  • Vet 50+ of menaupauze vet bevriezing
  • Cellulitis behandeling
  • Visceraal vet & onderhuids vetbevriezing
  • Huidversteviging & spierontspanning
  • Lymfedrainage

Het aantal behandelingen hangt af van de dikte van de vetophoping en van persoon tot persoon.  Normaal zijn 2 tot 4 behandelingen nodig. Je kunt een kuur volgen en genieten van een prijsvoordeel.

Het is wel belangrijk dat je er ook een gezonde levensstijl (80-20 regel) op nahoudt. Cryolipolyse helpt je om vet te verwijderen en je contouren te verbeteren. Het is echter geen garantie om je gewicht onder controle te houden, dat moet je uiteraard zelf doen.

Visceraal vet is buikvet dat rond de organen opgestapeld zit. Het zit onder de buikspieren, in de buikholte. Iedereen heeft visceraal vet, en dat is ook nodig want het omringt je organen en beschermt deze tegen stoten van buitenaf. Visceraal vet kun je niet vastpakken met je hand. Heb je te veel van dit vet dan wordt je buikwand naar buiten gedrukt. Hierdoor ziet je buik er opgeblazen en dik uit.

illustratie: Brenda De Groot

Visceraal vet kun je herkennen als:

Een uitpuilende buik of “bierbuik”
Een grote, ronde, harde buik
Een sterk appelfiguur: dunne benen, maar veel gewicht rond de middel
Overgewicht
Mensen met overgewicht hebben vaak automatisch te veel visceraal vet. Maar ook mensen met een gezond gewicht kunnen een teveel aan visceraal buikvet hebben.

 

Onderhuids vet: is vet dat tussen je buikspieren en je huid zit, je kan het vastpakken met je hand

Resultaat na 3 behandelingen van de buik waarbij je op de rug ook verbetering ziet

 

Resultaat na 1 behandeling van de buik

Resultaat na 2 behandelingen

Resultaat na 3 behandelingen van de buik