Huidverzorging voor de moderne vrouw

​Voel je gelukkig en zelfverzekerd met een verzorgde huid.
When you look good, you feel happy! 

Good2B biedt jou huidverzorging op maat, volledig afgestemd op jouw noden. Schoonheid bij vrouwen is geen kwestie van leeftijd, het is een gevoel dat verder gaat dan mooi zijn. Elke huid heeft andere behoeften en is aan andere omgevingsfactoren blootgesteld.  Maak gebruik van onze expertise en aandacht voor persoonlijk advies om het maximale uit jouw huid te halen.

Is resultaat op lange termijn voor jou belangrijk?  Hou je van een natuurlijke uitstraling? Verzorg dan zelf je huid, elke dag opnieuw, met huidverzorgingsproducten die écht iets doen met je huid.  Alleen zo kun jij genieten van een stralende en verzorgde huid.

Hoe wij werken

Je wilt een gezonde en stralende huid maar hoe pak je dat aan?

Je eerste stap naar een gezonde huid begint altijd met een correcte huidanalyse. Zo weet je hoe het met jouw huid gesteld is en welke producten en/of behandelingen jouw huid gezond maken/houden.

Dat kan op zowel online als fysiek bij Good2B:

In beide gevallen krijg je van ons huidadvies op maat met producten en/of behandelingen, afgestemd op jouw huidtype, huidconditie en persoonlijke behoeften.

Ok, je weet nu hoe het met je huid is gesteld en wat je kunt doen om ze stralend en gezond te maken. Een toverstokje hebben we helaas niet.  Je moet er écht zelf iets voor doen. Gun jezelf 5 minuten per dag om je huid te reinigen, te voeden en te beschermen.  Dit zijn slechts 3 basisstappen voor een gezonde huid. Anders lukt het écht niet. Je bent het waard, toch?

Gun jezelf en je huid ook 3 maanden tijd voor zichtbare resultaten. Spieren krijg je ook niet door je enkel een fitnessabonnement aan te schaffen. Met huidverzorging is dat net hetzelfde. Luister ook naar wat je huid te vertellen heeft.  Dat is soms meer dan je denkt 😉

Wil je ook verder gaan dan enkel je huid thuis verzorgen? Dat kan. Onze gelaatsbehandelingen bieden niet enkel een meerwaarde, ze verzorgen je huid intensiever.

Je huid zelf elke dag reinigen, voeden en beschermen blijft de basis voor een gezonde huid.  Dan pas zijn onze gelaatsbehandelingen zinvol. We werken namelijk intensiever aan je huid en stemmen onze behandeling steeds af op jouw behoeften en huidconditie. We werken enerzijds met apparatuur waarbij actieve ingrediënten of serums dieper in de huid worden ingesluisd dmv Ionzyme DF apparaat (met sono- en iontoforese) of dmv micro-needling. Anderzijds maken we gebruik van peelings. Dit zijn veilige peelings.

Op de pagina Gelaatsbehandelingen, lees je er alles over.

Afspraak maken

De 3 basisstappen voor een gezonde uitstraling

Zoals je hierboven kon lezen is je huid reinigen, voeden en beschermen de enige manier om je huid gezond te maken en/of te houden. Je huid vertelt hoe je in het leven staat, hoe je wilt gezien worden en hoe je tegenover jezelf staat.  Je hoeft er als vrouw echt niet perfect uit te zien, laat dat duidelijk zijn. Maar door jezelf mooier en fraaier te maken, zit jij ongetwijfeld net wat beter in je vel.

1ste stap: Reinigen

Het is heel belangrijk dat onze huid goed wordt gereinigd want als ze vanaf het begin uit balans is, wordt het veel moeilijker en duurt het langer om een mooi resultaat te krijgen. Zelfs als je geen make-up draagt, reinig je je huid zowel ‘s morgens als ‘s avonds. Door een juiste reiniging zie je snel resultaat. Je huid wordt minder problematisch, oogt frisser, straalt meeren voelt glad aan. De producten die je na het reinigen gebruikt, kunnen dan ook veel beter worden opgenomen door je huid.

Als je de juiste reinigingsproducten (aangepast aan jouw huidtype/-conditie) gebruikt, voelt je huid net heel fris en zacht aan.

Als mensen voor het eerst bij mij komen, merk ik vaak dat ze hun huid te agressief behandelen. Ze willen alle onzuiverheden verwijderen, dus geven ze hun huid een stevige schrobbeurt zodat ze brandschoon is. Door ruw met je huid om te gaan, wordt ze echter beschadigd en ontstaan er heel wat huidproblemen.  Door de juiste reiniger te gebruiken breng je je huid in balans.

‘s Nachts zijn je huidcellen bijna dubbel zo actief om de “schade” die je overdag hebt opgelopen, te herstellen. Denk aan invloeden van luchtvervuiling, zonlicht, stress, ongezonde voeding etc. Je huid regenereert ‘s nachts en scheidt ook afvalstoffen uit. Kijk maar naar je kussensloop, die dien je ook te wassen, niet?  Je huid ‘s morgens reinigen alvorens je je toner en gezichtscrème aanbrengt, zorgt er trouwens voor dat deze producten veel beter worden opgenomen door je huid en dus beter hun werk kunnen doen.

De pre-reiniger is de eerste stap bij een dubbele reiniging.

Een milde pre-cleanser op basis van olie zal je helpen om een ultra zuivere en gezonde huid te verkrijgen met een dubbel reinigingsproces. Talg (olie), make-up, vervuilende stoffen uit de omgeving, zonnefilters, zweet en vuil dat zich tijdens de dag ophoopt, wordt hierdoor verwijderd.

Stap 1 is dus een diepe reiniging om alle oppervlakkig vuil weg te halen dat puistjes en een vale huid kan veroorzaken. Hierna volgt in stap 2 het reinigen met een schuimreiniger of reinigingsmelk voor complete zuiverheid.

Een goede cleanser moet je huid een comfortabel en aangenaam gevoel geven en moet aangepast zijn aan jouw huidtype/-conditie.

Normale tot vette huid: Low Foam Cleansing Gel (Lichtschuimende gel-reiniger)

Normale tot gemengde huid: Mild Cleansing lotion (zachte reinigingsmelk)

Normale, droge of gevoelige huid: Hydra-intense Cleansing Lotion (Rijke, luxueuze reinigingsmelk)

Vette, onzuiver huid en puistjes: Sebu-Wash Gel Cleanser (Schuimende gelreiniger met tea tree oil en salicylzuur)

Een product dat altijd al voor controverse zorgde bij de basisverzorging voor de huid is “de toner”. Toners zien er immers uit als water en voelen ook zo aan. Logisch dus dat veel mensen het tonifiëren al eens overslaan.

Eenvoudige tonics vervolledigen je reinigingsritueel en zorgen ervoor dat alle sporen van de cleanser worden verwijderd.  Maar dat was vroeger…

Tegenwoordig bevatten toners geavanceerde ingrediënten die de dode huidcellen op je huid zacht verwijderen (exfoliëren) en oneffenheden of een vlekkerige teint verbeteren. Ze zorgen ervoor dat je huid je verzorgingsproducten beter opnemen en geven haar een gezonde glans. Het bewijs ligt echter in het gebruik ervan. Gebruik een maand lang een geschikte toner en je ziet en voelt het verschil aan je huid. Je wilt niets anders meer.

Normale, droge, gevoelige huid: Moisturising Toner

Normale, droge of rijpe huid en pigmentatie: Vita-Peptide Toner

Vette, onzuivere huid en puistjes: Sebu-Tone Clarifier

Ruw huid, oneffen huidstructuur, fotobeschadiging: Alpha Hydroxy Toner

Je huid bestaat uit meerdere lagen met aan de buitenkant een stapel oude, dode huidcellen.  Daarom is zacht exfoliëren essentieel. Zacht exfoliëren verwijdert enkel de overbodige dode huidcellen die je huid ruw en dof maken, zich opstapelen en puistjes veroorzaken of de opname van de waardevolle ingrediënten in je verzorgingsproducten belemmeren.

Soms hoor ik mensen wel eens zeggen: “Ik heb het gevoel dat mijn huid mijn producten niet meer opneemt”. Wel, door regelmatig je huid zacht te exfoliëren, verhoog je telkens opnieuw de opname van al je huidverzorgingsproducten.

De volgende producten werken ook exfoliërend en verhogen de opname van al je huidverzorgingsproducten:

Je huid produceert vet om haar zacht en soepel te houden en de pH-waarde op peil te houden. Zonder deze vetachtige substantie, die talg of sebum heet, word je huid ruw en droog.

Naarmate de huid droger wordt, wordt ze ook harder.  Daarom wordt het voor talg steeds moeilijker om de oppervlakte te bereiken en ontstaan er talgophopingen onder het huidoppervlak. Hierdoor wordt de pH-balans verstoord en ontstaat er een ideale omgeving voor bacteriën. Het resultaat? Puistjes.

Puistjes kunnen ook ontstaan door een hormonaal onevenwicht, ongezonde voeding, verkeerde huidverzorgingsproducten, klassieke niet-minerale make-up etc.

2de stap: Voeden

Nu je huid dubbel gereinigd en zacht geëxfolieerd werd, is ze klaar voor de ingrediënten die haar de hele dag doen stralen. Je huidverzorgingscrème of gel moet voldoen aan de behoeften van je huid én doen wat ze belooft. Of je nu wilt voorkomen dat je huid te vet, te droog of overgevoelig is, dagelijkse verzorgingsproducten van Environ bevatten allemaal een kenmerkend complex van vitaminen A, C en E, waarvan werd bewezen dat ze helpen in de strijd tegen vrije radicalen. Deze producten met vitamine A zijn voor alle huidtypes! Om je huid van buitenuit te voeden bestaan er serums, ooggels, moisturisers en maskers.

Je huid van binnenuit voeden is even belangrijk want wat je aan de buitenkant ziet, komt vaak van binnenuit. Gevarieerd eten en pure voeding zijn essentieel. Maar we zijn allemaal mensen, en 100% gezond leven en eten lukt haast niemand. Gelukkig hebben we onze vitaminesupplementen om de tekorten, en geloof me… die zijn er echt, aan te vullen.

Overdag is de belangrijkste functie van je huid bescherming bieden. Ook al is het belangrijk dat je verzorgingscrème je huid een comfortabel gevoel en een stralende aanblik geeft, denk eraan dat je nog altijd de bescherming van een zonnefilter nodig hebt.

Na het reinigen en tonifiëren breng je dus je dagcrème (vitaminencrème) aan op je gelaat, hals en decolleté. Doe dit met zachte bewegingen naar boven en naar buiten, zodat je je huid niet onnodig uitrekt. Je verbetert hiermee de bloedsomloop en dat maakt je huid levendig.

‘s Nachts zijn je huidcellen bijna dubbel zo actief om de “schade” die je overdag hebt opgelopen, te herstellen. Denk aan invloeden van luchtvervuiling, zonlicht, stress, ongezonde voeding etc. Je huid herstelt of regenereert zich ‘s nachts en schreeuwt om “voeding” zodat de cellen gezond kunnen blijven en je huid gehydrateerd blijft. Onze huidverzorgingscrèmes (vitaminecrèmes) van Environ bevatten geen uv-bescherming en kunnen daarom ook ‘s nachts gebruikt worden.

Serums zijn populair in de strijd tegen zichtbare tekenen van veroudering. Over het algemeen bevat een serum een hoger vochtgehalte en biedt het een snellere behandeling, gericht op specifieke probleemzones.

Serums bevatten vaak krachtige en hogere dosissen essentiële ingrediënten. Hierdoor leveren ze vaak sneller indrukwekkende resultaten.  Dit betekent niet dat je jouw gebruikelijke verzorgingscrème achterwege moet laten. Het is de bedoeling om beide producten samen te gebruiken voor de beste resultaten. Het serum moet heel goed door de huid zijn opgenomen alvorens de verzorgingscrème aan te brengen.

Zo heb je bijvoorbeeld een serum voor:

Niets werkt onmiddellijk. Je moet jezelf, de producten en hun actieve ingrediënten de tijd gunnen om op jouw huid te reageren. Hou het daarom niet voor bekeken na 1 week. Het duurt minstens 1 maand voor je huid zich hernieuwt en je de eerste resultaten van kwalitatieve huidverzorgingsproducten zal zien.  Gun jezelf en je huid 3 maanden de tijd.  Spieren krijg je ook niet na 1 week sporten. Met huidverzorging is dat net hetzelfde.

Een masker aanbrengen levert niet alleen extra voordelen, het geeft je ook de gelegenheid om tijd voor jezelf te maken. Er bestaan verschillende types van gelaatsmaskers om je huid te verwennen en te verbeteren. Je hebt een hydraterend masker dat de droge huid herstelt, een anti-aging masker dat de huid oppept en een verslapte huid steviger maakt en je hebt een zuiverend masker dat puistjes of onzuiverheden helpt te verminderen.

Door je huid ook van binnenuit te voeden met onze vitaminesupplementen, speciaal ontwikkeld voor de huid op het hele lichaam, bereik je sneller de beste resultaten.
Wat je van buiten ziet komt voor een heel groot deel van binnenuit. Vandaar dat een gezonde levensstijl ook echt wel bepalend is voor hoe jouw huid eruit ziet. Meer en meer wetenschappelijk bewijs toont aan dat wat we eten een drastisch effect heeft op onze huid en ons welzijn. 100 % gezond leven lukt haast niemand, ook mij niet.
Daarom is het belangrijk onze tekorten aan te vullen met voedingssupplementen of huidsupplementen. De huidsupplementen van ANP zijn specifiek ontwikkeld voor de huid, haar en nagels want ze voeden de diepere lagen van de huid. Het verouderingsproces begint binnenin. Dan begrijp je wel dat het niet alleen belangrijk is om je huid van buitenuit te voeden maar ook van binnenin.

Voedsel is niet zo voedzaam als je denkt want belangrijke voedingsstoffen gaan verloren door:

De omstandigheden waarin ze geteeld worden

Het voedingsstoffengehalte kan variëren. Vitamine A in wortelen (70 tot 18500 iu), Vitamine B5 in volkoren bloem (0,3 tot 3,3 mg), Vitamine C in sinaasappelen (0 tot 116 mg) en vitamine E in tarwekiemen (3,2 tot 21 iu)

Opslag ervan

Vitamine C is heel gevoelig voor verlies aan voedingsstoffen tijdens de opslag. Een doorgesneden komkommer verliest al na 3 uur 50% van zijn vitamine C

Koken

Wanneer groenten gekookt worden verliezen ze 20 tot 50% van hun B vitaminen, 50% van hun vitamine C en 20% van hun mineralen

Raffineren

Tijdens het raffineren van tarwe gaat 50% van vitamine B5, 81% van vitamine B3 en 86% van vitamine E verloren

3de stap: Beschermen

De laatste belangrijkste stap in je huidverzorging is je huid beschermen tegen de zon, uv-A en uv-B stralen.

Alle tijd en moeite die je aan je huid besteedt is waardeloos zonder een doeltreffend beschermend zonneproduct in je basisverzorging. Specialisten stellen dat 90% van de zichtbare tekenen van veroudering verband houdt met blootstelling aan de zon. Bescherming tegen de zon is echter niet alleen belangrijk in esthetisch opzicht of omwille van het verouderingsproces. Het is evenzeer een kwestie van gezondheid. Zeker nu kwaadaardige melanomen, een van de meest levensbedreigende vormen van kanker zijn die we kennen, steeds vaker voorkomen.

Een goed zonneproduct moet je beschermen tegen diepere schade die wordt veroorzaakt door de UV-A stralen (waardoor je huid veroudert) en tegen de UV-B stralen (waardoor je huid verbrandt). Moderne zonneproducten bevatten ook antioxidanten, omdat blootstelling aan de zon de vorming van rijde radicalen verhoogt. Wees gerust, met onze zonneproducten ben je helemaal beschermd.