Huidverzorging voor de moderne man

Wil jij als man een gezonde, energieke en verzorgde huid? Aantrekkelijker zijn? Je gewoon beter voelen?

Ik vermoed van wel, anders was je hier waarschijnlijk niet terecht gekomen.
Dat je de weg gevonden hebt naar Good2B, gespecialiseerd in huidverzorging voor mannen en zonder twijfel uniek in Mechelen, is al een eerste stap.

Mannen houden van eenvoud,  K.I.S.S.  Keep It Short and Simple!

Dus start je met goed advies! De mannenhuid vertoont grote verschillen met de vrouwenhuid. Denk aan grotere talg- en zweetklieren waardoor de huid vaak vetter is, grotere poriën… Daarom gebruik je als man ook huidverzorgingsproducten die afgestemd zij op de mannenhuid.

Het gezegde  “mannen worden knapper naarmate ze ouder worden” klopt wel, tenminste voor zij die ook hun huid verzorgen.  Maak gebruik van onze expertise en aandacht voor persoonlijk advies om het maximale uit jouw huid te halen.

Hoe wij werken

Je wilt een gezonde en energieke huid maar hoe pak je dat aan?

Je eerste stap naar een gezonde huid begint altijd met een correcte huidanalyse. Zo weet je hoe het met jouw huid gesteld is en welke producten en/of behandelingen jouw huid gezond maken/houden.

Dat kan op zowel online als fysiek bij Good2B:

In beide gevallen krijg je van ons huidadvies op maat met producten en/of behandelingen, afgestemd op jouw huidtype, huidconditie en persoonlijke behoeften.

Ok, je weet nu hoe het met je huid is gesteld en wat je kunt doen om ze stralend en gezond te maken. Een toverstokje hebben we helaas niet.  Je moet er écht zelf iets voor doen. Gun jezelf 5 minuten per dag om je huid te reinigen, te voeden en te beschermen.  Dit zijn slechts 3 basisstappen voor een gezonde huid. Anders lukt het écht niet. Je bent het waard, toch?

Gun jezelf en je huid ook 3 maanden tijd voor zichtbare resultaten. Spieren krijg je ook niet door je enkel een fitnessabonnement aan te schaffen. Met huidverzorging is dat net hetzelfde. Luister ook naar wat je huid te vertellen heeft.  Dat is soms meer dan je denkt 😉

Wil je ook verder gaan dan enkel je huid thuis verzorgen? Dat kan. Onze gelaatsbehandelingen bieden niet enkel een meerwaarde, ze verzorgen je huid intensiever.

Je huid zelf elke dag reinigen, voeden en beschermen blijft de basis voor een gezonde huid.  Dan pas zijn onze gelaatsbehandelingen zinvol. We werken namelijk intensiever aan je huid en stemmen onze behandeling steeds af op jouw behoeften en huidconditie. We werken enerzijds met apparatuur waarbij actieve ingrediënten of serums dieper in de huid worden ingesluisd dmv Ionzyme DF apparaat (met sono- en iontoforese) of dmv micro-needling. Anderzijds maken we gebruik van peelings. Dit zijn veilige peelings.

Op de pagina Gelaatsbehandelingen, lees je er alles over.

De 3 basisstappen voor een gezonde uitstraling

Zoals je hierboven kon lezen is je huid reinigen, voeden en beschermen de enige manier om je huid gezond te maken en/of te houden. Je huid vertelt hoe je in het leven staat, hoe je wilt gezien worden en hoe je tegenover jezelf staat.  Je hoeft er als man echt niet perfect uit te zien, laat dat duidelijk zijn. Maar door jezelf mooier en energieker te maken, zit jij ongetwijfeld net wat beter in je vel.

1ste stap: Reinigen

Het is heel belangrijk dat onze huid goed wordt gereinigd want als ze vanaf het begin uit balans is, wordt het veel moeilijker en duurt het langer om een mooi resultaat te krijgen. Je huid reinig je zowel ‘s morgens als ‘s avonds. Door een juiste reiniging zie je snel resultaat. Je huid wordt minder problematisch, oogt frisser, straalt meer en voelt glad aan. De producten die je na het reinigen gebruikt, kunnen dan ook veel beter worden opgenomen door je huid.

Als je de juiste reinigingsproducten (aangepast aan jouw huidtype/-conditie) gebruikt, voelt je huid net heel fris en zacht aan.

Als mensen voor het eerst bij mij komen, merk ik vaak dat ze hun huid agressief behandelen. Ze willen alle onzuiverheden verwijderen, dus geven ze hun huid een stevige schrobbeurt zodat ze brandschoon is. Door ruw met je huid om te gaan, wordt ze beschadigd en ontstaan er heel wat huidproblemen.  Door je huid te reinigen met de reinigingsgel van 4VOO blijft je huid beter in balans en gezond.

‘s Nachts zijn je huidcellen bijna dubbel zo actief om de “schade” die je overdag hebt opgelopen, te herstellen. Denk aan invloeden van luchtvervuiling, zonlicht, stress, ongezonde voeding etc. Je huid regenereert ‘s nachts en scheidt ook afvalstoffen uit. Kijk maar naar je kussensloop, die dien je ook te wassen, niet?  Je huid ‘s morgens reinigen alvorens je je toner en gezichtscrème aanbrengt, zorgt er trouwens voor dat deze producten veel beter worden opgenomen door je huid en dus beter hun werk kunnen doen.

Door je huid enkel met water te reinigen, breng je je huid uit balans. Hierdoor kan ze droger aanvoelen, ontstaan er zwarte puntjes of krijg je ontstekingen.  Gebruik altijd een gezichtsreiniger zodat je onzuiverheden en overtollige talg op een huidvriendelijke manier kunt verwijderen.

Heb je als man last van grote poriën in je gelaat, dan is deze Balancing Skin Toner van 4VOO zeker iets voor jou. Grove poriën verdwijnen helaas niet volledig maar deze toner of tonic helpt ze wel te verfijnen waardoor ze minder zichtbaar worden. Als je last hebt van een vette T-zone of een blinkende of vette huid, helpt deze toner je ook. Hij vermindert het te veel aan talg, zonder je huid uit te drogen.

Deze toner is alcoholvrij en heeft dankzij zijn actieve ingrediënten een helende en anti-aging werking. Ideaal dus ook bij scheerwondjes. Het is een unieke huidlotion helemaal aangepast aan de mannenhuid.

Gebruik een maand lang een geschikte toner en je ziet en voelt het verschil aan je huid. Je wilt niets anders meer.

Tip: Verwijder wekelijks je dode huidschilfers met de scrub van 4VOO en reinig tot diep in je huid met het diepreinigend en voedend masker.  Je huid zal er veel gezonder en energieker uitzien.

2de stap: Voeden

Nu je huid gereinigd en zacht geëxfolieerd werd, is ze klaar voor een verzorgende en hydraterende gezichtscrème. Of je nu wilt voorkomen dat je huid te vet, te droog of overgevoelig is, dagelijkse verzorgingsproducten van 4VOO bevatten allemaal peptiden en vitaminen waarvan werd bewezen dat ze helpen in de strijd tegen vrije radicalen. Om je huid van buitenuit te voeden bestaan er serums, ooggels, moisturisers, en een masker.

Je huid van binnenuit voeden is even belangrijk want wat je aan de buitenkant ziet, komt vaak van binnenuit. Gevarieerd eten en pure voeding zijn essentieel. Maar we zijn allemaal mensen, en 100% gezond leven en eten lukt haast niemand. Gelukkig hebben we onze vitaminesupplementen om de tekorten, en geloof me… die zijn er echt, aan te vullen.

Overdag is de belangrijkste functie van je huid bescherming bieden. Ook al is het belangrijk dat je verzorgingscrème je huid een comfortabel gevoel en een energieke look geeft, denk eraan dat je nog altijd de bescherming van een zonnefilter nodig hebt. De zijde in de 4VOO moisturisers bieden ook enige zonbescherming.

Na het reinigen en tonifiëren breng je dus je dagcrème (vitaminencrème) aan op je gelaat en hals. Doe dit met zachte bewegingen naar boven en naar buiten, zodat je je huid niet onnodig uitrekt. Je verbetert hiermee de bloedsomloop en dat maakt je huid levendig.

HYDRATERENDE MOISTURISER: voor alle huidtypes

ANTI-AGING MOISTURISER: voor de rijpere huid, pigmentgevoelige huid

‘s Nachts zijn je huidcellen bijna dubbel zo actief om de “schade” die je overdag hebt opgelopen, te herstellen. Denk aan invloeden van luchtvervuiling, zonlicht, stress, ongezonde voeding etc. Je huid herstelt of regenereert zich ‘s nachts en schreeuwt om “voeding” zodat de cellen gezond kunnen blijven en je huid gehydrateerd blijft. Onze huidverzorgingscrèmes (vitaminecrèmes) van 4VOO bevatten geen uv-bescherming en kunnen daarom ook ‘s nachts gebruikt worden.

De Super Restoring Night Formula van 4VOO is een nachtcrème waarmee je rimpels vervaagt, terwijl je slaapt. Deze huidverzorgingscrème maakt de mannenhuid jonger, frisser en energieker bij het ontwaken. Alles wat overdag fout loopt (pollutie, zon, uva en uvb stralen, stress,…) herstelt zich tijdens de nacht.

Serums zijn populair in de strijd tegen zichtbare tekenen van veroudering. Over het algemeen bevat een serum een hoger vochtgehalte en biedt het een snellere behandeling, gericht op specifieke probleemzones.

Serums bevatten vaak krachtige en hogere dosissen essentiële ingrediënten. Hierdoor leveren ze vaak sneller indrukwekkende resultaten.  Dit betekent niet dat je jouw gebruikelijke verzorgingscrème achterwege moet laten. Het is de bedoeling om beide producten samen te gebruiken voor de beste resultaten. Het serum moet heel goed door de huid zijn opgenomen alvorens de verzorgingscrème aan te brengen.

Zo heb je bijvoorbeeld een serum dat:

Niets werkt onmiddellijk. Je moet jezelf, de producten en hun actieve ingrediënten de tijd gunnen om op jouw huid te reageren. Hou het daarom niet voor bekeken na 1 week. Het duurt minstens 1 maand voor je huid zich hernieuwt en je de eerste resultaten van kwalitatieve huidverzorgingsproducten zal zien.  Gun jezelf en je huid 3 maanden de tijd.  Spieren krijg je ook niet na 1 week sporten. Met huidverzorging is dat net hetzelfde.

Een masker aanbrengen levert niet alleen extra voordelen, het geeft je ook de gelegenheid om tijd voor jezelf te maken.

Het Energizing Mask van 4VOO is een ware energieboost voor je gelaat. Dankzij de gezonde zuren (alpha- en betahydroxyzuren) in dit gezichtsmasker speciaal voor de mannenhuid, reinig je je huid in de diepte en stimuleer je tegelijkertijd het vernieuwingsproces van je huid. Je huid krijgt een energieke gloed. Een veilige “peeling”.

Dit masker is geschikt voor alle huidtypes, ook indien je last hebt van eczeem of acné. Verder vervaagt het ook sproeten en versterkt het de bloedvaatjes, dus ook geschikt voor mannen met couperose.

Door je huid ook van binnenuit te voeden met onze vitaminesupplementen, speciaal ontwikkeld voor de huid, bereik je sneller de beste resultaten.
Wat je van buiten ziet komt voor een heel groot deel van binnenuit. Vandaar dat een gezonde levensstijl ook echt wel bepalend is voor hoe jouw huid eruit ziet. Meer en meer wetenschappelijk bewijs toont aan dat wat we eten een drastisch effect heeft op onze huid en ons welzijn. 100 % gezond leven lukt haast niemand, ook mij niet.
Daarom is het belangrijk onze tekorten aan te vullen met voedingssupplementen of huidsupplementen. De huidsupplementen van ANP zijn specifiek ontwikkeld voor de huid, haar en nagels. Het verouderingsproces begint binnenin. Dan begrijp je wel dat het niet alleen belangrijk is om je huid van buitenuit te voeden maar ook van binnenin.

3de stap: Beschermen

De laatste belangrijkste stap in je huidverzorging is je huid beschermen tegen de zon, uv-A en uv-B stralen.

Alle tijd en moeite die je aan je huid besteedt is waardeloos zonder een doeltreffend beschermend zonneproduct in je basisverzorging. Specialisten stellen dat 90% van de zichtbare tekenen van veroudering verband houdt met blootstelling aan de zon. Bescherming tegen de zon is echter niet alleen belangrijk in esthetisch opzicht of omwille van het verouderingsproces. Het is evenzeer een kwestie van gezondheid. Zeker nu kwaadaardige melanomen, een van de meest levensbedreigende vormen van kanker is die we kennen, steeds vaker voorkomen.

Je huid elke dag beschermen met een goed zonneproduct beschermt je tegen diepere schade die wordt veroorzaakt door de UV-A stralen (waardoor je huid veroudert) en tegen de UV-B stralen (waardoor je huid verbrandt). Moderne zonneproducten bevatten ook antioxidanten, omdat blootstelling aan de zon de vorming van rijde radialen verhoogt. Wees gerust, met onze zonneproducten ben je helemaal beschermd.

UV-A stralen zijn winter en zomer aanwezig, elke dag. Bescherm je dus best ook elke dag.