Het geluk zit hem in kleine dingen, ook met moederdag…

Als je het mij vraagt gaan er de volgende dagen nogal een hoop watten verkocht worden.

Zeker als ik de 6de mail die vandaag in mijn inbox verschijnt moet geloven.

We moeten namelijk met zijn allen onze liefste mama’s in de watten leggen want het is binnenkort moederdag. Zondag 9 mei, mocht je het intussen nog niet weten.

Diegenen die me kennen weten dat ik nogal visueel ben ingesteld en geloof me… vaak flitsen er amusante beelden voorbij???? .

Voor mijn mama echter geen watten.

Ik herinner me hoe wij vroeger bij ons thuis moederdag vierden.

Ik moet een jaar of 7 geweest zijn… zat toen vol deugenieterij. Mijn mama was in de jaren 70-80 echt fan van Nederlandstalige muziek.

Heintje, Vader Abraham, Mieke… maar vooral ook van Corry konings…

Ik hoor je nu zeggen… Corry wie??

Corry Konings, van Corry en de Rekels… Die lieve blonde zangeres, ook wel dé koningin van het Nederlandse levenslied genoemd.

In die tijd was er in de verste verte geen sprake van spotify en was je super blij met je eigen cassettespeler. Een potlood was ook een handige tool, vooral als je favoriete cassette weer eens was vastgelopen.

De ochtend van moederkesdag, stonden wij (mijn broer, zussen en ikzelf) toch zeker een half uur vroeger op dan ons mama.

Met de cassettespeler in de hand en de vinger op de startknop, wachtten we haar in de living, verstopt achter de deur, vol spanning op. De timing moest perfect zijn.

Eens de deur dan openging, begon Corry met zachte stem mijn mama te bezingen.
Om het meer kracht bij te zetten, zongen wij met een smile tot achter ons oren mee.

Glunderen dat we deden… Dat was echt een moment van puur geluk. En ja… wij genoten er met zijn allen intens van. Jaar na jaar maakte we ons mama daar super blij mee.
Je ziet maar… het geluk zit echt in kleine dingen.

Die Corry wist destijds vele mama’s te emotioneren.

In elk geval krijgt mijn mama dit liedje op 9 mei steevast opnieuw te horen. Kijk er zelf al een beetje naar uit.

En ja hoor, tuurlijk krijgt ze nog het Revival Masque, die facelift in een potje van bij mij. Daar is ze namelijk ook écht fan van.

By the way, voortaan kun je genieten van jouw persoonlijk make-up moment met ons 30-30-30 Make-Up Ticket. Misschien ook nog een leuk idee om jezelf of je mama te zien stralen.

Aan al die lieve moedertjes…. dank jullie wel om altijd klaar te staan… jullie zijn TOP

Veel liefs,
Anja