Een gezonde huid van binnenuit

Een gezonde huid begint steeds van binnenuit. Gezonde voeding en een gezonde levensstijl zijn nog steeds je sleutel naar het bekomen van een stralende huid. Een goede 80/20 regel helpt je al een heel eind vooruit, maar dan nog…

Is onze voeding nog wel zo voedzaam?

Onze voeding bevat ten opzichte van 50 jaar geleden 20 tot 40% minder voedingsstoffen.
Dat is althans wat bepaalde onderzoeken beweren. Het klinkt ontzettend gek, niet?

Of het percentage waar is, kan niet helemaal bewezen worden, maar door het recente nieuws rond de PFOS-vervuiling ga je toch al eens twee keer nadenken. Gezonde voeding bevat effectief minder vitamines en mineralen dan 50 jaar geleden. Denk ook maar aan overproductie en moderne teeltmethoden.

Niet alleen de vermindering van de voedselkwaliteit, maar ook je moderne levensstijl met de nodige portie stress zorgen ervoor dat je meer essentiële voedingsstoffen nodig hebt. Vraag je meer van je lichaam, dan dien je het ook net iets meer te voeden. De hoeveelheid essentiële voedingsstoffen wordt daarom zo groot dat zelfs een optimaal eetpatroon niet voldoende is.

Je kan dus gerust een helpende hand gebruiken bij het opnemen van je dagelijkse voedingsstoffen.

Wat heb je dagelijks nodig?

Basis voedingsstoffen voor een stralende huid

Voor je huid zijn vitamine A, antioxidanten en gezonde vetten (omega’s) van essentieel belang. Een krachtige combinatie zal je huid boosten en extra beschermen.

Ik zet ze even voor je op een rij:

Vitamine A

Dit is de vitamine bij uitstek voor het behoud van een gezonde huid. Deze vitamine zal je huid dagelijks helpen om stevig, gehydrateerd en in balans te blijven. Je vindt het onder andere terug in groene bladgroenten en wortelen.

Jane Iredale is ook fan van deze vitamine en legt het in onderstaande video super duidelijk uit.

 

Antioxidanten

Antioxidant betekent letterlijk ‘tegen oxideren’ (anti = tegen, oxidant = oxideren). Je hebt ze dagelijks nodig om je te beschermen tegen vrije radicalen. Denk maar aan vervuiling, zonlicht, stress of bijvoorbeeld junkfood. Dit zijn externe factoren die je huid gaan beschadigen. Je kan antioxidanten dan zien als een vrije radicalenvanger die de schade gaan beperken.

Caffeïne Lover? Deze is voor jou, want zwarte koffie zit boordevol antioxidanten. Eet er maar een stukje pure chocolade bij, want jawel, daar vind je deze vrije radicalenvanger ook in terug. Natuurlijk ga je niet overdrijven en hou je het best bij 1 tot 2 tassen koffie per dag 😉

 

Omega’s

Vetten worden niet altijd in een positief daglicht gezet, maar je hebt ze wel nodig om je vitamines en mineralen goed op te kunnen nemen. Zij zijn van essentieel belang. Denk hier vooral aan de gezonde vetten als Omega 3 en 6. Je vindt ze terug in noten, zaden, oliën en vette vis. Vetten zijn onder andere de bouwstoffen voor je celwanden en hersencellen. Verder werken ze ontstekingswerend en maken ze je huid gladder. Omega’s zorgen voor een betere genezing en betere hydratatie.

Wil je alle vetten die je lichaam en huid nodig hebben om goed te functioneren uit je voeding halen? Dan voel jij ook ongetwijfeld enkele kilo’s aankomen na deze info. Je leest het goed dat je effectief veel dient te eten om je te voorzien van de nodige voedingsstoffen.

 

Vergeet ook je Vitamine C niet

Verder speelt Vitamine C een belangrijke rol bij een gezonde huid. Helaas is de vitamine C die je uit je voeding haalt zeker niet genoeg om een effect te hebben op je huid. Ook wanneer je immuunsysteem optimaal moet functioneren, wordt er heel veel vitamine C aan je lichaam onttrokken.

Verder zorgt blootstelling aan de zon, stress en roken ervoor dat je vitamine C in een sneltempo wordt afgebroken.

Je eet misschien elke dag een appelsien maar wist je dat één appelsien ongeveer 70 mg vitamine C bevat. Sommige meer, andere minder… in elk geval veel te weinig.  Je zou per dag dus minstens zeven appelsienen moeten eten om aan dezelfde dosis vitamine C te komen die één capsule van onze Skin Vit C  (ANP) bevat.

Eén capsule Vit C bevat maar liefst drie verschillende nutriënten: namelijk vitamine C,  zink en acerolabes. Deze drie boosters werken synergetisch met elkaar en versterken elkaars werking.

Iedereen heeft baat bij dit supplement want het beschermt tegen oxidatiestress (bij blootstelling aan zon en stress), ondersteunt je bloedvaatjes (bij roodheid/couperose), verheldert je huid (bij pigmentatie), het stimuleert en versterkt de aanmaak van collageen (bij huidveroudering), het herstelt de beschadigde huid (littekens), het werkt ontstekingsremmend (bij rosacea en puistjes) en het boost je immuniteit (bij stress en moeheid).

Geef jezelf en je huid een boost en neem gedurende minstens 3 maanden, 2 capsules Skin Vit C per dag en ervaar het verschil. Daarna kun je eventueel overstappen naar 1 caps per dag.

 

Waarom voedingssupplementen gebruiken?

Dat we bij Good 2B grote fan van de voedingssupplementen van het Advanced Nutrition Programme (ANP) zijn, wist je al. Want alleen zo kan jij naast je evenwichtige voeding, veilige en zuivere supplementen innemen om je dagelijkse dosis voedingsstoffen binnen te krijgen.

Ontdek in deze video waar Advanced Nutrition Programme voor staat. Merk wel op dat de Skin Accumax momenteel niet verkrijgbaar is.

https://www.youtube.com/watch?v=07o-pPF9vYk

De voedingssupplementen van ANP werden specifiek ontwikkeld voor je huid, haar, nagels en immuniteit. Ze voeden je huid op je hele lichaam en voeden de diepere huidlagen. Gebruik je kwaliteitsvolle supplementen naast je kwaliteitsvolle dagelijkse huidverzorging, dan kies je voor een totaalaanpak en kan je een leven lang van een gezonde huid genieten. Je krijgt de beste resultaten in de kortste tijd en dat is toch wat we allemaal graag willen, niet?

Wil jij graag deze basis voedingssupplementen voor een stralende huid ontdekken, maar weet je niet waar te beginnen? Neem hieronder alvast een kijkje.

De ANP Skincare Select Box is een selectie van de drie voornaamste supplementen (Vitamine A met een beetje vitamine D, Antioxidanten & Omega’s) die een optimale ondersteuning voor je huid bieden. Deze box bevat 28 dosissen. Ook ideaal om mee op vakantie te nemen.

Bescherm en boost je huid met de Skincare Select Box.

Klik hier en ontdek de Select Box.

 

 

De ANP Skin Vit C bevat dus drie superfoods, namelijk Vitamine C, Zink en Acerola bes. Momenteel (juli 2021) kun je genieten van een  voordeel actie. 1 kopen en de 2de is aan halve prijs.  Zo heb je in totaal 120 capsules, goed voor 60 dagen want met 2 capsules per dag bescherm en verbeter je je huid en immuniteit.

Klik hier en ontdek de Skin Vit C promo.

 

 

Check ook regelmatig onze promoties of ons volledig gamma voedingssupplementen op onze webshop.

Veel liefs,

Anja

Laat een berichtje achter