Huidverzorgingsproducten voor vrouwen

Bij Good2B werken we vanuit een totaalconcept. Door je huid niet enkel van binnenuit (met onze huidsupplementen) maar ook van buitenuit te voeden met onze huidverzorgingsproducten bereik je op korte termijn de mooiste resultaten.

Vergelijk huidverzorging even met je favoriete zijden bloesje dat je voorzichtig in een mild sopje dopt, met aangepast wasproduct.  Daarna laat je het voorzichtig drogen.  Je behandelt het met zachtheid.  Lijkt het dan niet logisch dat je je huid ook met zachtheid behandelt? Verzorg daarom je huid ook met producten aangepast aan jouw huidtype/conditie.  De meeste huidproblemen worden veroorzaakt doordat je zelf je huid beschadigt.

Ik heb bewust gekozen voor Environ, Caro Raina en Skin By Dings omdat dit eerlijke merken zijn, die doen wat ze beloven.  Ze zijn wetenschappelijk onderbouwd en verzorgen je huid op een zo puur mogelijke manier.

ENVIRON

Environ draait rond wetenschap, schoonheid en verzorging. De rode draad is een gezonde huid gezond houden en een minder gezonde huid gezond maken. Vooral door toevoeging van vitamine A. Vitamine A is dé “zuurstof” die je huid nodig heeft om mooi en gezond te zijn.  Een mooie huid, die er gezond uitziet is altijd het rechtstreekse resultaat van vitamine A.

Je huid bevat van zichzelf vitamine A maar wordt dagelijks afgebroken door licht en omgevingsfactoren. Een tekort aan vitamine A kan leiden tot een abnormale huid, zoals onregelmatige pigmentatie, beschadiging door de zon, huidveroudering en huidkanker.  Met onze huidverzorgingsproducten van Environ vullen we de dagelijkse tekorten aan met ons uniek vitamine A stappensysteem. Zo laten we de huid geleidelijk aan wennen aan hogere doseringen vitamine A.

Vitamine A is dé zuurstof voor je huid omdat het ons DNA in onze huidcellen beschermt en herstelt en bovendien onze huidfuncties normaliseert. Alle wetenschappers zijn het er gelukkig over eens dat vitamine A:

  • De natuurlijke hydratatie van de huid bevordert en haar laat stralen
  • De buitenste laag van de huid versterkt zodat de huid er gezond blijft uitzien
  • De productie van natuurlijke eiwitten (collageen en elastine) stimuleert zodat de huid er stevig blijft uitzien
  • Het immuunsysteem van de huid ondersteunt en helpt puistjes te voorkomen
  • Bijdraagt tot het verminderen van het risico op mogelijke huidkankers

Vitamin STEP-UP SYSTEM

Met ons Vitaminen stappensysteem van Environ laten we onze huid geleidelijk aan wennen aan de hoge dosissen vitamine A en C die dagelijks nodig zijn om de huid gezond, sterk en soepel te houden.  Zowel de Skin EssentiA Moisturisers (oranje lijn) als de Youth EssentiA Moisturisers (blauwe lijn) en de Retinol serums hebben we een Step-up system.

Hoe werkt het?

  • je huidverzorgingsroutine start altijd met de pre-reiniger, reiniger en toner van Environ.
  • Start daarna met de moisturiser die de laagste dosis vitamine A bevat. Gebruik 2 of 3 flacons tot de huid helemaal gewend is aan die lage dosis vitamine A.
  • Ga dan naar stap 2, de moisturiser met een gemiddelde dosis vitamine A. Gebruik opnieuw 2 tot 3 flacons tot de huid helemaal klaar is voor de derde stap van het step-up systeem.
  • Blijf dit doen tot je aan de vijfde stap van het STEP-UP SYSTEM bent, met de hoogste dosis vitamine A.
  • Heb je 2 tot 3 flacons van je moisturiser met de hoogste dosis vitamine A (Skin EssentiA of Youth EssentiA verzorgingslijn) gebruikt? Voeg dan Retinol serum aan je verzorgingsschema toe.

Welke huidverzorgingsproducten jij best gebruikt hangt grotendeels af van jouw huidtype en huidconditie.

De 3 belangrijke stappen blijven essentieel, ongeacht jouw huidconditie.   En dat is reinigen/opname  –  voeden  –  beschermen.

Bij huidverzorging zijn volgende producten onmisbaar:

 

CARO RAINA

Is je huid zodanig uit balans dat je niets kunt verdragen dan moeten we deze uiteraard eerst terug herstellen en normaliseren.  Bij een extreem droge, atopisch getinte huid, eczeem of psoriasis gebruiken we daarom ook vaak de producten van Caro Raina.  Caro Raina is een kleinschalig Belgisch merk met de nadruk op natuurlijke en veilige ingrediënten. Ontwikkeld door Caroline, een apotheker uit regio Mechelen die op zoek was naar een veilig alternatief voor de hormoonzalven (oa cortisone) die nog maar al te vaak gebruikt worden.

De hydraterende crèmes (voor gelaat en/of lichaam) verzachten jeuk en een trekkerig gevoel.  Caro Raina is zowel geschikt voor volwassenen als voor kinderen en bevat natuurlijke en veilige ingrediënten en dus geen cortisone of parfum. 

SKIN BY DINGS

Verder werken we ook met zonbeschermingsproducten van Skin By Dings. Je hebt voortaan geen enkel excuus meer: insmeren die huid. Ja, ook wanneer de zon niet schijnt.

Het zou intussen duidelijk moeten zijn: de zon is schadelijk voor je huid. Smeren, smeren, en nog eens smeren is de enige oplossing, al nodigen veel zonnebrandcrèmes niet meteen uit om daar werk van te maken. Word ook jij tegengehouden door de witte waas op je gelaat, het porieverstoppende effect of de vette formule? Daar hebben wij voor jou de oplossing.

Het gamma van Skin By Dings bestaat uit 4 zonneproducten die je het hele jaar door bescherming bieden tegen de zon: een moisturizer met SPF 30 voor elke dag, een face mist en een body mist met SPF 30 die beschermen tegen UVA, UVB, pollutie en blauw licht, en tenslotte een body- en gezichtslotion met SPF 50+.

Niet alleen je huid, ook de natuur wordt blij van deze Belgische producten. Ciska Dings (de topvrouw achter Skin By Dings) ziet er nauw op toe dat alle ingrediënten hypoallergeen zijn, vegan én milieuvriendelijk.

De mists bevatten bijvoorbeeld geen drijfgas en de ingrediënten zijn voor 80% van natuurlijke oorsprong. De lotion met SPF 50+ is geschikt voor de hele familie (zelfs baby’s), je hebt dus voortaan maar één zonnemelk meer nodig op vakantie.

Sinds kort is er ook een hygiënische handgel in het gamma.