Wij dragen goede hygiëne op handen

Een goede persoonlijke hygiëne en hiermee bedoelen wij je eigen lichaamshygiëne en handhygiëne, is een erg belangrijk onderdeel bij het voorkomen van ziektes en infecties. Persoonlijke hygiëne is iets waar wij allemaal dagelijks mee bezig zijn, tenminste dat hoop ik toch.
Er is veel verschil in douchegels en handgels. Kies er een die je huid reinigt maar ook beschermt. Daarom heb ik gekozen voor producten die je huid niet aantasten.

Clean Things for Dirty Minds:

Deze hygiënische handgel van Skin By Dings reinigt en beschermt je handen zonder water. Dankzij de prebiotica behoudt en versterkt het de werking van de goede huidbacteriën. Geschikt voor veelvuldig gebruik, heeft een heerlijke frisse, unisex geur en is in een kleine verpakking (100 ml).

 

Shower Foam:

Deze vegan doucheschuim van Marc Inbane bezorgt je een frisse, gehydrateerde en zijdezachte huid. De foam heeft een verfijnde geur en is vrij van parabenen en siliconen, waardoor het ook geschikt is voor de gevoelige huid.

 

QC Deo Textile:

Deze textiel-deo van Nannic is de eerste ‘prewash’ die actief geurtjes bestrijdt en je kleding voor lange tijd fris én geurvrij houdt. Zowel geschikt voor kledij als voor schoenen en sneakers.
Zweet dat het lichaam verlaat is steriel en heeft geen geur. Zweet krijgt pas een geur nadat bacteriën (Corine bacterie) vetzuur (zweet) omzetten in vluchtig vetzuur. De hoeveelheid bacteriën bepaalt de sterkte van de zweetlucht die uit de kleding komt.
Bacteriën sterven bij een temperatuur van + 80°C. Fragiele kleding wordt echter gewassen op een temperatuur beneden de 30°C. Door de kleding te wassen zijn de bacteriën dus niet dood en na het drogen blijven deze bacteriën inactief aanwezig in onze kleding terwijl ze in de kast liggen. De eerstvolgende maal dat de kleding in contact is met het lichaam en de vochtigheid en de temperatuur stijgt, worden ze sneller weer actief. Dit verklaart waarom je in de ene blouse sneller lijkt een geur te krijgen dan in de andere. QC Textile kan ook droog gebruikt worden op je kleding en in je schoenen.