(Huid)veroudering

We willen er allemaal zo lang mogelijk mooi en verzorgd blijven uitzien en we hopen natuurlijk gracieus en vitaal te verouderen. Uiteraard spelen onze genen, onze levensstijl en onze omgeving hierin een belangrijke rol.

Als je érgens aan ziet dat je ouder wordt, dan is het je huid en haar. En nee hoor, we hoeven er echt niet perfect uit te zien. Wat is “perfect” trouwens en wie bepaalt het schoonheidsideaal.

Omarm je eigen schoonheid, ook al wijkt die af van het huidige schoonheidsideaal.  Laat ons samen bijdragen aan een hybride schoonheidsideaal dat los staat van leeftijd, gender, kleur of gestalte.  Ook zo wordt de wereld weer een mooiere plek. 

De enige echte schoonheid is de natuurlijke en je collageen speelt hierin een heel belangrijke rol.

Collageen

Collageen is de belangrijkste structurele component van je huid. Collageen zorgt – samen met elastine – voor de stevigheid van je huid. Het doet denken aan een panty die je goed in de lengte kunt uitrekken.

Je huid bestaat uit verschillende huidlagen en huidcellen. Je bindweefsel bestaat uit 80% collageen en als dat collageen begint af te nemen, worden fijne lijntjes, rimpels en huidverslapping zichtbaar en ook je haar verliest haar glans.

Als je weet dat vanaf je 25ste de hoeveelheid en aanmaak van collageen met ongeveer 1% per jaar afneemt, dan zit je op je 40ste al op 15% minder.

Ben je er 55, dan is dit al 30% minder. In de eerste vijf jaar na de menopauze kan daarbovenop nog 30% extra huidcollageen verloren gaan.
Daarnaast wordt die afname nog extra gestimuleerd onder invloed van zonlicht en een aantal collageenafbrekers . De afname van collageen is de reden waarom je huid haar stevigheid verliest, ze slapper wordt en lijntjes en rimpels zichtbaar worden.

Ook de celdeling in ons lichaam vertraagt tijdens het verouderingsproces en collageenvezels worden stugger. Ze verliezen hun veerkracht. Dat gebeurt zowel in onze huid, als in onze gewrichten, botten en aderen.
Het behoud van stevig collageen in je huid is dus niet alleen belangrijk voor je jeugdige uitstraling maar speelt een belangrijke rol in heel je lichaam.  Zowel vitaminen, mineralen, aminozuren als hormonen spelen een belangrijke rol bij de vorming van collageen.

Een gezonde huid van binnenuit

Een gezonde huid begint steeds van binnenuit. Gezonde voeding en een gezonde levensstijl zijn nog steeds je sleutel naar het bekomen van een stralende huid. Een goede 80/20 regel* helpt je al een heel eind vooruit, maar dan nog…  Onze voeding is intussen niet meer zo voedzaam ten opzichte van 50 jaar geleden en dat zal je niet verbazen. Daarom is het belangrijk dat we ons lichaam en onze huid ook van binnenuit extra ondersteunen. Want wil je nu en in de toekomst gezond zijn en de dingen blijven doen waar je plezier in hebt? Dan is er meer nodig dan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid.

Met supplementen geef je extra ondersteuning van binnenuit om zo de veroudering van je huid te vertragen en deels te herstellen zodat je stralend ouder wordt.

*80% gezonde voeding zoals veel verse groenten, vette vis en weinig vlees. 20% iets lekkers waar je zin in hebt maar houd je dagelijkse basis gezond.

 

Boost jouw natuurlijke collageen 

Gelukkig kun je je natuurlijke collageen een boost geven.  Naast onze Skin Collagen Support van Advanced Nutrition Programme hebben we nu ook het Collagen Elixir van Isagenix. Het is veruit het beste en lekkerste collageendrankje op de markt.

Het is een vloeibare collageen dat je drinkt en is gemaakt met 5 gram marine-collageenpeptiden*, biotine, zink, vitamine C en een  plantaardige blend** om een gezonde huid van binnenuit te ondersteunen. Het enige wat je nog moet doen is een slokje nemen en genieten!

Dit  Collageen Elixir heeft een aangetoonde werking op:

  • fijne lijntjes en rimpels
  • Elasticiteit en textuur
  • gezondere uitstraling en glow
  • versteviging van de huid
  • sterkere nagels en gezond haar
  • ondersteuning voor de gewrichten en spieren
  • stimuleren van je eigen collageenproductie

 

* afkomstig van de huid, graten en schubben van koudwatervissen zoals kabeljauw en koolvis komt uit de wateren voor de kust van Noorwegen, waarbij strenge, milieuvriendelijke praktijken worden gevolgd.  MSC gecertificeerd.

** kalmerende kamille, hydraterend aloë vera en voedende goji- en acerolabessen

 

Waarom ik geloof in het Collageen Elixir ?

Eerlijkheidshalve was ik altijd sceptisch ten opzichte van collageendrankjes en/of -poeders omdat deze vaak meteen worden afgebroken door je maagzuur en dus niet worden opgenomen door je lichaam. Dat is dweilen met de kraan open natuurlijk.

Bij dit Collagen Elixir gebruikt men de dubbele nutri technologie die de opname van de voedingsstoffen helpt te verbeteren, waardoor dit beautyshot maximaal wordt opgenomen door het lichaam. Dat was voor mij een absolute must.

Maar ook de foto’s van mensen die na 30, 60 en/of 90 dagen zichtbaar minder fijne lijntjes en rimpels hadden en duidelijk genoten van een gezondere uitstraling en glow, hebben me overtuigd van de werkzame kracht van  Collagen Elixir. Benieuwd naar die foto’s? Klik dan HIER.

Andere factoren die voor mij ook doorslaggevend zijn:

  • Bevat 5 gram marine collageenpeptiden
  • Marine collageen komt het meest overeen met het menselijk collageen
  • Bevat naast collageen ook zink, biotine en vitamine C om de collageensynthese te bevorderen
  • Smaakt super lekker (nee hoor, geen vissmaak)
  • Is super makkelijk (je drinkt dit wanneer je wil)
  • Is handiger voor mensen die niet graag supplementen slikken
  • Duurzame visserij MSC gecertificeerd, 
  • Duurzaam verpakt in 100% recyleerbare glazen flesjes 
  • Eerste groene vestiging voor collageen, CO2-neutraal
Wil jij meer weten over het Collagen Elixir? Klik dan HIER 

Heb je vragen of bemerkingen, aarzel niet me te contacteren.

Check ook regelmatig onze promoties of ons volledig gamma voedingssupplementen van Advanced Nutrition Programme op onze webshop.

Veel liefs,

Anja